Zadnje aktivnosti HURK-a

Hrvatska udruga Rimskog kluba u svojim redovnim aktivnostima provodi analize stanja globalnih pitanja, nudi hrvatski doprinos njihovom rješavanju, prati globalne trendove i aktivno se posvećuje svjetskim društvenim, gospodarskim i kulturološkim pitanjima od značaja za sveobuhvatni pristup integralnom razvoju lokalne, regionalne i globalne zajednice temeljene na načelima održivosti.

image

Future Of Europe 2021

Međunarodna konferencija Hrvatski dijalozi o budućnosti Europe održala se od 15. - 17. 10. 2021. u partnerstvu s Europskim parlamentom, Uredom u Zagrebu i Inter University Centre Dubrovnik te uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Više o konferenciji
image

Znanstvena monografija

Znanstvena monografija nastala je kao samostalni dio projekta "Hrvatski dijalozi o Europi". Vjerujemo kako će radovi ostvariti značajan doprinos daljnjoj raspravi o budućnosti Europe, propitivanju europskih politika i ideja te smjerova razvoja Europe i Europske unije.

Pročitajte monografiju
image

Future of Peace 2022

Konferencija "Future of Peace" će se fokusirati na ulogu akademske zajednice u izgradnji mira. Konferencija je multidisciplinarna i okupit će međunarodne akademske i ne-akademske stručnjake iz brojnih područja. Konferenciju organizira Hrvatska udruga Rimskog kluba uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Više o konferenciji